Cádiz město 300 slunečných dní

Neústupné sluníčko, pěkné pláže, příjemný domorodý kolektiv a historicky záživné město. Tak bychom mohli popsat nejstarší jihozápadní město Španělska - Cádiz. Jestli Vás nebaví zimní období, tak je to vhodné místo pro dovolenou.

Po historické stránce tu najdete mnoho delikates. První je například cádizká katedrála, která je tu již od roku 1720. Gigantická stavba která vypadá jako by byla určena pro obry. Nádherné malby které můžete vidět vystavené uvnitř a až úchvatně domyšlené detaily celého komplexu. Jestli máte rádi krásný výhled, tak za malý poplatek vás pustí do věže katedráli. Jen kousek a vidíte nad celý Cádiz. Abych nezapomněl, původně katedrála byla navržena jako barokní stavba, ale když se zaměříte na detaily, tak uvidíte rokokové prvky a až ke konci můžete vtipně zjistit, že stavba byla dokončena jako neoklasicisní. Takže katedrále nechybí opravdu vůbec nic.

    

Jsou-li Vám v lásce pevnosti, tak i tu budete mít kvalitní požitek. Je tu totiž dobře zachovalá pevnost, která odrážela pirátské lodě (ač neúspěšně). Když vstoupíte (zdarma) do pevnosti, tak máte krásný výhled jak na město, tak i na oceán. Když už jsme u lodí, tak nesmím zapomenout na maják. Maják, který do dnes osvicuje pobřeží a vytváří krásné prostředí. Jestli by jste byli zvědaví jak to uvnitř vypadá, tak bohužel pro veřejnost je to uzavřené (což mnoho turistů neví). Ale nebuďte smutní. Taxi služba nabízí speciální exkurze, které Vás bez problému dopraví až do komplexu.

    

A co takhle romantické procházky? Máte je rádi? I to tu můžete zažít. Stačí se po nocích procházet po plážích a hned si připadáte jak v nějakém romantickém filmu. Hlavně nesmíte zapomenout, že v Cádiz nejste u moře ale u oceánu. Možná si řikáte jaký je to rozdíl, ale hodně velký. Na plážích jsou viditelné přílivy a odlivy, které se dají i využít pro krásnou procházku. Například si můžete obejít ze všech stran maják, ale veliký pozor! Když půjdete na procházku po konci odlivu, nedostanete se pryč (jedině že umíte dobře plavat).

Musím ještě s velikou radostí napsat, jak jsou domorodí velice hodní lidé. Kdyby se Vám náhodou stalo, že by vás okradli či by jste ztratili doklady a neměli by jste nic, tak tu se o vás s radostí postarají. Totiž Španělsko je silně věřící místo a proto tu jsou církevní nadace jako např. Cruz Roja (čte se kruz rocha). Tato nadace dává oblečení, obědy a večeře zdarma. V Cádiz najdete i veřejné sprchy, které jsou samozřejmě také zdarma, ale nečekejte, že občané umí mluvit Anglicky.

Aby toho nebylo málo, cestou poznáním můžete potkat mnoho umělců kteří dělají živé sochy, hrají na ulici hudbu či staví gigantické stavby z písku. Je opravdu toho hodně, na co se v Cádiz těšit.

Ale abychom nemluvili jen kladně a nevytvářeli iluzi dokonalosti, je tu pár věci na co si musíte dát pozor.

  • Ve španělsku se nesmí bít děti. I za té situace kdyby vás okradli (a že to jsou pořádní rebelové), jsou za to pořádné tresty.
  • Bez pracovního povolení se nesmíte zdržet v zemi více jak 3 měsíce. Kdyby jste to i tak chtěli podstoupit, tak se lehce může stát, že budete mít zákaz do Španělska na pár let.
  • Pracovní povolení dostanete až od 21 let.
1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (Doposud nehlasováno)
Loading...Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

one × 4 =