Jak najít práci v Itálii – Au pair

Maturita za mnou, celý život přede mnou. Chtěla jsem poznat cizí zemi, naučit se jazyk, cestovat, ale přitom neutratit hodně peněz. Proto jsem se rozhodla dělat au pair, tedy chůvu. Do internetového vyhledávače stačilo zadat heslo, a už jsem vyplňovala svůj profil. Samozřejmě můžete jet i přes agenturu, což mi přijde zbytečné, vše jsem tedy vzala na svá bedra. Snažila jsem se být přirozená a vyplnit o sobě co nejvíce informací. Během pár dní jsem si vyměnila zprávy s několika rodinami z celého světa. Nejdřív mě lákala Francie, potom Švýcarsko, ale nakonec to na plné čáře vyhrála čtyřlenná rodina ze severu Itálie, která měla být během pár měsíců doplněna o člena pátého. Nejdřív jsem se bála, starat se o tak malé miminko, ale nakonec jsem to riskla a dobře jsem udělala.

Co je potřeba k práci au pair?

Většina rodin chce, aby au-pair mluvila na děti anglicky, případně jiným jazykem, kterým na něj nemluví rodiče. Proto byste měli umět daným jazykem obstojně hovořit. Nevadí, že neumíte jazyk země, do které jedete, většina rodin au pair zaplatí kurz v jazykové škole.
Někde je vyžadován i řidičský průkaz, abyste mohli vozit děti do školy a do kroužků. Já ho mít nemusela.
Drtivá většin rodin vyžaduje zkušenost s dětmi, což jsem já měla. Všechno se počítá, dokonce i večerní hlídání sousedovic Aničky.

Na co se předem zeptat?
Předtím, než definitivně přijmete práci au pair, se určitě zeptejte na následující body, abyste předešli nepříjemným překvapením:
Náplň práce – Moje rodina měla uklízečku, takže jsem se opravdu starala pouze o děti a žehlila jejich oblečení. Některé rodiny však můžou po au pair chtít také úklid či vaření.
Pracovní doba – Pracovní doba au pair se různí, je však potřeba, abyste byli flexibilní. Moje hostitelská rodina například chodila občas večer do společnosti, takže jsem děti hlídala nejen přes den, kdy byli v práci, ale i večer. Předem mě na tuto možnost upozornili. Volno jsem měla každou neděli, kdy jsem jezdila s přáteli na výlety.
Soukromí –Já měla svůj pokoj s koupelnou, na nedostatek soukromí si tedy nemohu stěžovat.
Děti – Zjistěte si o dětech co nejvíce, zajímejte se o každý detail. Ideálně se spojte s au pair, která byla v rodině před vámi, přece jenom vám řekne více (pravdivých) informací, než samotná rodina.
Plat – Mně rodina vyplácela každých 14 dní na ruku. Byla jsem s platem spokojená, celé kapesné šlo jenom mně, rodina mi hradila i ubytování a jídlo.

Když padlo definitivní ano, bylo na čase zajistit dopravu, tu hostitelská rodina většinou nehradí. Do Itálie je samozřejmě možné letět, já zvolila autobusovou dopravu společnosti Student Agency. Další společností s pravidelnými linkami do Itálie je Eurotours.

Pro práci nebylo nutné vyřizovat žádné pracovní povolení, musela jsem se však registrovat na obecním úřadě, kde jsem získala osobní číslo.
.

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (Doposud nehlasováno)
Loading...Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

2 + 18 =