Letní Saalbach Hinterglemm – ideální dovolená pro rodiny s dětmi

Saalbach -  dovolena s detmi

Líbí se vám nádherné rakouské vesničky a malebná příroda? Pokud hledáte cíl své letní, jarní nebo podzimní dovolené a jezdíte rádi na hory i v době, kdy ještě nejsou pokryté sněhem, máme pro vás ideální tip. Turistické středisko Saalbach Hinterglemm přináší skvělé podmínky pro lyžaře, v létě vábí turisty, kteří preferují pěší či cyklo turistiku. Pro děti jsou zde připraveny zajímavé stezky, atrakce a velká porce dobrodružství.

Letní Alpy – neomezená zábava pro každého

V posledních letech jsou hory turisty vyhledávané nejen v zimě, ale také v létě. Oblíbené turistické středisko Saalbach Hinterglemm se nachází nedaleko známého města Kitzbühel v rakouském Tyrolsku. Středisko tvoří dvě malá horská městečka Saalbach a Hinterglemm přibližně 20 km od Zell am See. Často bývá označován jako šampion mezi rakouskými středisky. Toto místo je doslova protkané lanovkami, kterých se zde nachází více než 50. Jde o jedno z největších lyžařských středisek v Alpách.

Pokud nepatříte mezi vášnivé lyžaře, nebo jen chcete načerpat čerstvého horského vzduchu také po zbytek roku, Saalbach Hinterglemm budou skvělou volbou. Středisko nabízí nepřeberné množství sportovního vyžití. Milovníci vysokohorské turistiky si mohou vybrat z více než 400 km turistických tras různé obtížnosti včetně těch, které jsou určeny rodinám d dětmi. Také v letních měsících jsou v provozu některé lanovky, které vás vyvezou až do výšky 2000 m. n. m. a nechybí 160 cyklistických tras s mnoha zajímavými překážkami.

Kam se vydat s dětmi?

Úsměv pro skřítka Montelino

Pro nejmenší děti je naprosto bezkonkurenční cesta zážitků Montelino. Jde o poměrně nenáročnou trasu plnou zábavy. Hned jak vystoupíte z lanovky na stanici Kohlmaisgipfelbahn můžete začít plnit první úkoly, které vám tento veselý skřítek přinese. Veškeré informace jsou dostupné v anglickém, německém a dalších jazycích, ovšem češtinu zde nehledejte. Na druhou stranu i ti, kteří umí jen základy jednoho světového jazyka, to snadno pochopí. Trasa čítá 13 stanovišť, která jsou velmi pěkně propracované do nejmenšího detailu.

V Rakousku si dávají opravdu záležet a každé stanoviště přináší mnoho zábavy i ponaučení. Děti si mohou vyzkoušet například házení šišek do košíků, hledat dřevěná zvířátka ukrytá v lese, odpovědět na jednoduché otázky nebo si zahrát v lanovém parku či na vodním hřišti. Dospělí se zase kochají nádhernou přírodou. Velmi oblíbeným staništěm je obora s živými jeleny a také nekonečně dlouhá klouzačka.

Tajemná cesta Berg Kodok
Máte rádi dobrodružství? Pokud ano, pak vás jistě osloví vzrušující okružní trasa Berg Kodok. Zde se můžete vydat po stopách trochu strašidelného skřeta Kodoka. Postupně budete odkrývat jeho tajemství a otestujete svou odvahu. Cílem stezky je najít truhlu s pokladem. Čeká na vás i temná jeskyně, ve které uslyšíte řev medvěda. Pro děti to bude skutečně nezapomenutelný zážitek.

Ušetřete s Joker Card

Protože v Rakousku je poměrně draho, určitě oceníte možnost letní JOKER CARD neboli turistické karty, kterou lze získat při letním pobytu od května do října ve vybraných ubytovacích zařízeních. Získáte tak mnoho výhod v podobě bezplatného využívání lanovek, autobusů, vztahuje se i na vybrané sportovní aktivity – aquaparky, tenisové kurty, golfové hřiště. Veškeré aktivity, na které se tato karta vztahuje, najdete v přiloženém letáčku. Pokud tuto kartu získáte k ubytování, určitě se vám to vyplatí, chce to však využít ba pobyt delší než 3 dny.

Co určitě nevynechat?

Přímo v Hinterglemmu se nachází minigolf s dětským hřištěm, za pozornost stojí také venkovní bazénový komplex Käpt´n Hook. Jde o koupaliště pro dospělé i děti, ve kterém najdete divokou vodu, tobogány i zvukové efekty. Nabízí se také možnost zahrát si plážový volejbal a pro děti je připravené venkovní kino pro děti.

Občerstvit se můžete v mnoha kavárnách a restauracích, kterých je zde poměrně hodně. Ceny jsou však také zajímavé. Mají zde výbornou kávu, typický rakouský štrúdl a děti si mohou dopřát výborné hranolky.
Středisko Saalbach Hinterglemm poskytuje špičkové služby, ale ceny jsou poněkud vyšší.

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (1 hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading...Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

seventeen + nineteen =